»Če zmanjšamo v Sloveniji gretje za samo eno stopinjo, imamo sedemodstotni prihranek na letni ravni.«
»Strokovnjaki namreč menijo, da zmanjševanje uživanja mesa in drugih živalskih izdelkov najpomembneje prispeva k trajnosti prehranjevanja, raziskava pa je pokazala, da ima Slovenija enega od najvišjih deležev prebivalcev, ki se mesu ne mislijo odpovedati.«
»Zlasti v arhitekturi je bil zgodovinsko prevladujoči in ekskluzivni glas, katerega doseg in moč ignorira velik del človeštva – finančno, ustvarjalno, konceptualno – kot da bi govorili le en jezik.«
»Gozdovi ljudem na eni strani nudijo številne funkcije, na drugi strani pa so ključni za ohranjanje biotske raznovrstnosti za prihodnje generacije. To predstavlja velik izziv za gozdarsko stroko, ki bo morala razviti in uveljaviti ukrepe, ki bodo omogočali dolgoročni razvoj gozdov.«
»Da bi se zoperstavili naravnim ujmam, ki po katastrofalnem žledolomu tako rekoč vsako leto prizadenejo slovenske gozdove, moramo nujno izkoristiti nova znanja in tehnologije.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju